39-jarige man uit Emmen opgepakt voor kofferbakmoord op Ralf Meinema

In Emmen is dinsdagochtend een 39-jarige man aangehouden als verdachte voor betrokkenheid bij de moord op Ralf Meinema.

Meinema werd op 31 maart gevonden. Hij lag in de kofferbak van zijn eigen auto die half in het water lag van het het Stieltjeskanaal tussen Zandpol en Coevorden.

Al gauw bleek dat Meinema op gewelddadige wijze gedood is.

Betrokkenheid

De 39-jarige man is opgepakt in zijn woning in de wijk De Rietlanden in Emmen. Dat is de wijk waar voor het laatst een teken van leven van Meinema (31) is vernomen. Zijn telefoon straalde de zendmast in de wijk aan.

De politie wil weinig kwijt over de achtergrond van de verdachte en wat zijn relatie was tot Meinema. Woordvoerster Sylvia Sanders wil niet zeggen of de 39-jarige een bekende is van de politie. Sanders zegt dat er geen relatie met de motorclub is. Over het motief van de moord wil de politie nog geen mededelingen doen. 

De politie riep de hulp van het publiek in om meer te weten te komen over de zaak. Vorige week werd bekend dat er zo'n tachtig tips bij de politie waren binnengekomen na een media-offensief om aandacht voor de zaak te vragen.

Puzzel niet compleet

De politie laat weten dat de tips al wel wat puzzelstukjes hebben opgeleverd, maar nog geen compleet beeld van wat er is gebeurd. Zo is onduidelijk wat het motief zou zijn om Meinema om het leven te brengen.

Vermoed wordt dat Meinema verstrikt is geraakt in duistere zaakjes en ter verantwoording is geroepen. De geweldsporen en de manier waarop de auto is gedumpt wijzen op meerdere daders. De politie houdt rekening met nog meer aanhoudingen.

Een team van twintig rechercheurs werkt aan het onderzoek. De politie gaat er vanuit dat Meinema op een andere locatie dan de vindplaats om het leven is gebracht.

De politie liet in eerste instantie weten een 31-jarige man te hebben opgepakt, maar meldde daarna dat het om een 39-jarige gaat.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.