4,5 jaar cel voor runnen drugslaboratorium in De Pol

Een 47-jarige man uit Rotterdam is donderdag veroordeeld tot 4,5 jaar cel. Hij werd in oktober vorig jaar aangetroffen in een volledig in werking zijnde drugslab in De Pol, op de grens van Drenthe en Overijssel.

De loods in het buitengebied van de gemeente Steenwijkerland, op steenworpafstand van Frederiksoord, werd al enige tijd in de gaten gehouden door de politie. Die had anonieme tips binnengekregen dat er zich een drugslaboratorium bevond. De politie maakte onder meer camerabeelden van personen die er in- en uitliepen. Die beelden leverden niets op.

Eis 4,5 jaar cel voor drugslab in buitengebied De Pol
Lees verder

Alleen Van D. werd bij de inval aangehouden. Er werd 20 kilogram mdma aangetroffen, de grondstof voor xtc. De officier van justitie meldde in de rechtszitting dat het aantreffen van een lab waar van grondstof af aan pillen worden gedraaid, zeldzaam is. Volgens de raadsman van Van D. stond hier slechts het hulpje terecht.

Grootschalige productie

De rechtbank achtte bewezen dat de Rotterdammer verantwoordelijk was voor het drugslab. Deze is zeker twee maanden in functie geweest. Gezien de grote hoeveelheid mdma gaat het hier om de grootschalige productie van harddrugs, aldus de rechtbank in Zwolle. Van D., die in het hele onderzoek gezwegen heeft, droeg bij aan het in stand houden van de markt van verdovende middelen. Dat levert een gevaar op voor de samenleving.

De Rotterdammer is al eerder in verband gebracht met de productie van verdovende middelen in onder meer Twente. De celstraf was gelijk aan de eis van de officier van justitie.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.