50Plus Drenthe stuurt merkwaardige tweet: 'Hoe zou Anne Frank deze tijd hebben ervaren'

De tweet van 50Plus werd overladen met kritiek en vrijdagochtend rond 10:30 verwijderd. Foto: Twitter / bewerking DVHN

Op het Twitteraccount van 50Plus Drenthe verscheen donderdagnacht een merkwaardig bericht. ‘Hoe zou Anne Frank deze tijd hebben ervaren?’, vraagt de schrijver zich af. Veel mensen reageren en vinden de vergelijking absurd en misplaatst.

Het bericht leek te doelen op de coronamaatregelen en de invoering van de avondklok, die donderdag werd aangekondigd. Rond half 11 vrijdagochtend werd de tweet offline gehaald.

De verwijzing naar Anne Frank, die tijdens de Tweede Wereldoorlog als Joods meisje moest onderduiken en werd gedeporteerd naar concentratiekamp Bergen-Belsen, kan op veel kritiek rekenen. ‘Ga je schamen’, ‘bizar onfatsoenlijke vraag’, en ‘een misselijke vergelijking’, zo valt te lezen. Anderen reageren gevat op de vraag: ‘Geen idee. Maar misschien was ze blij dat ze gewoon in haar eigen huis bij de kachel kon zitten zonder de angst om te worden opgepakt en gedeporteerd? Zou zomaar kunnen.’

50Plus vóór avondklok

Donderdag stemde de landelijke afdeling van 50Plus wel in met de voorgestelde coronamaatregelen, zoals de avondklok. ,,We kunnen nu beter een harde klap geven dan langdurig doorkwakkelen.’’ Het landelijk bestuur was vrijdagochtend onbereikbaar voor commentaar.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
Coronavirus
menu