58-jarige man rijdt met auto in op Avondwandel4Daagse Westerbork: vast voor poging tot doodslag

ANP

Kinderen die gisteravond meededen aan de avondvierdaagse in Westerbork kregen de schrik van hun leven. Een 58-jarige automobilist reed met een rotgang langs en raakte een verkeersregelaar met een zijspiegel.

Update: vrijdag 17 mei: Het OM meldt dat de verdachte op vrije voeten komt en niet langer verdacht wordt van poging tot doodslag. Lees hier het volledige bericht.

Omdat veel mensen getuige waren van het incident en de man door zijn dorpsgenoten werd herkend kon de politie hem gisteravond arresteren. Hij vast op verdenking van poging tot doodslag.

,,Het gebeurde terwijl er een groep kinderen en ouders vanuit de Roessingkamplaan kwamen. De verdachte wilde erlangs rijden en een begeleider kon nog net een kind wegtrekken. De begeleider werd daarbij wel in zijn rug geraakt door de zijspiegel van de auto”, zegt de politiewoordvoerder tegen de Krant van Midden-Drenthe . De man is hevig geschrokken, maar niet gewond.

De begeleider probeerde de bestuurder tot bedaren te brengen, maar de automobilist werd nog bozer. Hij reed achteruit, waar ook de deelnemers liepen. ,,De verkeersregelaar moest ook wegspringen.”

Nazorg

Verkeersregelaar Hilco Wolters: ,,Er kwam een gek aanscheuren vanaf de Kruumten richting de kruising, hij wilde het Westeinde op. Ik had al een stopteken gegeven en de kinderen staken al over. Hij reed zo linksaf. Hij reed met een noodgang verder met slippende banden. De kinderen schrokken zich rot. Hij is gewoon weggereden."

Wijkagent Bas Slomp is donderdag bij de Groene Borg, onderkomen van de beide scholen in Westerbork, langs geweest om nazorg te geven aan de kinderen. De politie belt alle betrokkenen met de vraag of nazorg nodig is en of ze aangifte willen doen. 

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe