Aa en Hunze verslaat Westerkwartier en haalt eerste landelijke dorpenfestival binnen

Burgemeester Anno Wietze Hiemstra van de gemeente Aa en Hunze.

Niet het Groninger Westerkwartier, maar de 35 dorpen van de gemeente Aa en Hunze zijn dit jaar het toneel voor het eerste landelijke Dorpenfestival.

Tijdens het festival op donderdag 25 juni gaan deelnemers in een gezellige festivalsfeer in gesprek over thema’s als leefbaarheid, klimaat, krimp, lokale economie en de hechte sociale structuren.

Zo worden er forumdiscussies, dialogen en lezingen georganiseerd. Burgemeester Anno Wietze Hiemstra: ,,We gaan hard ons best doen om er een geslaagd festival van te maken.”

Zo’n zeshonderd bezoekers uit het hele land worden verwacht. Eind vorig jaar nodigde de VNG plattelandsgemeenten uit om zich kandidaat te stellen als gastgemeente. Vanuit het Noorden meldden de gemeenten Westerkwartier en Aa en Hunze zich aan.

‘Hierover wordt nog lang over gesproken’

Bij het festival krijgen de vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) en de gemeente Aa en Hunze hulp van de P10 (samenwerkingsverband van grote plattelandsgemeenten), de Vereniging van Drentse Gemeenten en de provincie Drenthe. Ook lokale, regionale en provinciale organisaties, bedrijven en inwoners hebben hun medewerking toegezegd.

Burgemeester Hiemstra: “We kijken ernaar uit om een festival te organiseren waar nog lang over gesproken gaat worden.”

Benieuwd naar het winnende bidbook van Aa en Hunze? Klik op deze link om het te lezen.

menu