Aan kinderen dealende broers krijgen werk- en celstraf

Twee broers van 27 en 30 jaar uit Borger kregen een werk- en celstraf opgelegd voor de verkoop aan wiet aan minderjarigen. De oudste van de twee verscheen niet op de zitting. Hij werd gezien als hoofdschuldige en kreeg drie maanden gevangenisstraf opgelegd. Zijn jongere en wel aanwezige broer moet een taakstraf van 140 uur opknappen. Hun winst van 4200 euro krijgt het stel niet terug.

Van december 2014 tot en met juli 2015 verkocht het duo vanuit hun woning in Borger onder meer aan jongeren. In zeven maanden tijd verkochten zij bijna anderhalf kilo. Dit feit rekende de rechtbank het duo extra zwaar aan.

De jongste verdachte zwakte zijn eigen rol aanvankelijk af. Hij zou slechts een enkele maal voor zijn broer een paar ritjes te hebben gemaakt. Maar tegenover de politie verklaarde hij echter dat hij ook 'verkoopdiensten' draaide.

Aangezien de jongste broer hulp heeft gezocht bij verslavingszorg, actief naar werk zoekt en zijn huis verloor na aanhouding, besloot de rechter in zijn zaak milder te oordelen.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.