De provincies Drenthe en Groningen gaven er de voorkeur aan de Asser aandelen in Groningen Airport Eelde tijdelijk onder te brengen bij Tynaarlo.

Dat zegt Jorrit Volkers, voorzitter van FB Oranjewoud, aandeelhouder van de luchthaven. ,,Wij hebben daar niks op tegen. Er was geen onrust. Het ging ons om een tijdelijke constructie.''

De adviseur van Drents gedeputeerde Cees Bijl liet eerder nog weten dat de provincies het prima vonden wanneer de aandelen tijdelijk in handen zouden komen van FB Oranjewoud. Aanvankelijk wilde de Friese stichting de Asser aandelen namelijk zelf (tijdelijk) aankopen.

Onderzoek naar voor- en nadelen

Na het gesprek met de andere aandeelhouders, afgelopen vrijdag, zag ze daar alsnog vanaf en worden de aandelen gekocht door de gemeente Tynaarlo. Onderzoek moet uitwijzen hoe voordelig het voor Tynaarlo is om meer, minder of geen aandelen te bezitten.

De grootste coalitiepartij Leefbaar Tynaarlo wantrouwt de motieven van FB Oranjewoud. De partij vreest dat Volkers geld wil verdienen, mocht de stekker uit de luchthaven worden getrokken.

'Onbekend maakt onbemind'

,,Onbekend maakt onbemind'', reageert Volkers. ,,In het overleg tussen aandeelhouders speelt het geen rol, en daar heb ik mee te maken. Naar verloop van tijd zal ook de raadsleden in Tynaarlo duidelijk worden dat het ons echt te doen is om de luchthaven in de benen te houden.''

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
Groningen Airport Eelde
Tynaarlo