Aanhoudingen tijdens onrustige nacht in Coevorden

foto:Persbureau Meter

In de wijk Poppenhare in Coevorden zijn in de nacht van zaterdag op zondag bij ongeregeldheden vijf personen aangehouden.

Er waren tientallen mensen op straat en op de kruising van de Jozef Israelstraat en Rembrandtlaan was afval in brand gestoken. Ook werden brievenbussen en verkeersborden en ramen vernield. Toen agenten opriepen het vuur uit te maken werd er vuurwerk naar ze gegooid.

Volgens de politie waren de omstandigheden levensgevaarlijk. De ME werd opgeroepen en die maakte rond 01.30 uur een eind aan de ongeregeldheden.

De politie verrichtte vijf arrestaties. Het gaat om twee mannen van 28 en 30 uit Coevorden, twee mannen van 20 en 28 uit Hoogeveen en een man van 26 uit Emmen. Zij zitten vast en worden verhoord over hun betrokkenheid bij de ongeregeldheden. De politie doet verder onderzoek en sluit meerdere aanhoudingen niet uit. Op Dumpert.nl is een filmpje uit een livestream opgedoken waar een van de arrestaties op is te zien.

De brandweer heeft het vuur onder begeleiding van de politie geblust.

loading

(beelden De Vries Media)

Het was niet de eerste keer dat het onrustig was in Poppenhare. In de nacht van vrijdag op zaterdag werden meerdere matrassen en andere spullen in brand gestoken.

loading

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe