Aannemer begint met vervangende nieuwbouw in De Wijk

De Brands Bouwgroep uit Emmen stampt vanaf volgende week 33 nieuwe huizen uit de grond in De Wijk. Het gaat om 27 eengezins- en 6 levensloopbestendige woningen.

De nieuwe huizen verrijzen in opdracht van woningstichting Actium aan de Beatrixweg, de Burgemeester De la Saussaye Briëtweg, de Parkweg en de Wilhelminaweg. Hier stonden eerder 47 huurhuizen uit de jaren 1955-1967. Ze voldeden niet meer aan de eisen van de tijd en zijn afgebroken.

De 33 energiezuinige huurwoningen die Brands ervoor in de plaats bouwt, vormen de eerste fase van de vervangende nieuwbouw. Ze worden in de zomer van 2017 opgeleverd. Zodra ze allemaal zijn verhuurd, wil Actium op de dan nog beschikbare kavels nog eens 22 nieuwe huurhuizen laten bouwen.

De kale huurprijs van de nieuwe eengezinshuizen ligt tussen de 629 en 687 euro. De woningen krijgen een woonkamer, keuken, bijkeuken, douche met toilet en drie slaapkamers. Daarnaast krijgen de huurders op eigen terrein een stenen (fietsen)berging en een parkeerplaats.

De 6 levensloopbestendige woningen, geschikt voor één of twee personen, zijn sgtraks te huur voor 587 euro. Deze huizen krijgen naast de woonkamer en keuken ook de douche en een slaapkamer op de begane grond. Op de verdieping komt een extra slaapkamer.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.