Aannemer pakt Asser Oude Molenbuurt aan

Aannemersbedrijf Paas start over enkele weken met de uitvoering van groot onderhoud aan 104 woningen in de Oude Molenbuurt in Assen.

Het gaat om de huurwoningen aan de H. Colijnstraat, Ir. J. W. Alberdastraat, Mr. Groen van Prinsterenlaan en de Mr. P. J. Troelstralaan. De bewoners hebben zelf actief mee gedacht over de gewenste woningverbeteringen. Dat betrof vooral de energiezuinigheid, de uitstraling en voortuinen en het vernieuwen van de badkamer, keuken en het toilet. Paas mag het werk uitvoeren omdat de bewoners enthousiast zijn over de aanpak van de buitenzijde van de woningen, die een ander aanzicht krijgen. Ook pakt Paas de bestrating en het groen rondom de woningen aan.

Actium startte mei 2014 met een onderzoek naar de technische en energetische staat van ruim driehonderd huurwoningen in de Oude Molenbuurt. In oktober 2015 kregen tachtig huurders aan de Mr. P. J. Troelstralaan, Groen van Prinsterenlaan, de Dr. Schaepmanstraat en de Van Houtenstraat te horen dat hun woning wordt gesloopt. In 2017 krijgen de bewoners van de S. Lohmanstraat 2 t/m 64 en de Thorbeckelaan 16 t/m 102 uitsluitsel over hun woning.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.