Aanpak hennepteelt grootschaliger

Het Hennepconvenant Zuidoost-Drenthe wordt beëindigd. Emmen, Coevorden en Borger-Odoorn haken aan bij een Noord-Nederlands contract.

Het Hennepconvenant Zuidoost-Drenthe wordt beëindigd. Emmen, Coevorden en Borger-Odoorn haken aan bij een Noord-Nederlands contract.

In de huidige overeenkomst hanteren de drie gemeenten in de Drentse zuidoosthoek dezelfde normen als het gaat om bijvoorbeeld sluiting van woningen waar hennepteelt wordt aangetroffen. Door aan te haken bij het Noord-Nederlands convenant komen de gemeenten tegemoet aan de wens van het Openbaar Ministerie en politie om een eenduidig beleid in het Noorden te voeren, legt burgemeester Jan Seton (Borger-Odoorn) uit.

,,Als je in verschillende gebieden andere normen stelt, krijg je een soort waterbedeffect, trekken er mensen weg uit het ene gebied om zich in het andere te vestigen. Door één lijn te trekken kun je dat voorkomen. Met dit convenant kun je nog sneller schakelen.''

Overigens zal de nieuwe overeenkomst volgens Seton nauwelijks gevolgen hebben voor de aanpak in Emmen, Coevorden en Borger-Odoorn. ,,We hanteren een stevige lijn, die ook past in het convenant Noord-Nederland.''

Foto: Archief DvhN

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.