Aanrander jonge meisjes vast vanwege nieuwe zedenzaak

Een 34-jarige man uit Hoogeveen is opgepakt vanwege ontucht met een jong meisje in zijn woonplaats. Dat gebeurde in maart dit jaar, drie maanden nadat de Hoogevener was veroordeeld voor het aanranden van twee meisjes van 9 en 10 jaar oud in Zuidwolde.

Het Openbaar Ministerie beschuldigt hem ervan dat hij op 11 maart een 6-jarig meisje heeft betast. Ook zou hij zichzelf daarbij hebben bevredigd. Dat laatste was precies waarvoor hij in december door de rechtbank is veroordeeld. Hij kreeg toen 200 uur werkstraf, vijf maanden voorwaardelijke celstraf en een verplichte behandeling opgelegd voor het aanranden van de twee iets oudere meisjes in Zuidwolde.

Doodsbange kinderen

Op 29 mei vorig jaar bevredigde hij zichzelf voor hun ogen, nadat hij de twee lopend door het dorp had achtervolgd naar een rustige plek. De twee doodsbange kinderen waren van het zwembad op weg naar huis. Thuis vertelden de kinderen even later wat er was gebeurd. Ook zeiden ze dat de man over hen heen had geplast. Aan de hand van DNA-sporen op de kleding van het ene slachtoffertje vond de politie de man, die destijds in Elim woonde.

Volgens zijn advocaat Hugo Pellinkhof wordt de man nu verdacht van een soortgelijke situatie, maar dan in het Kinholtsbos in Hoogeveen. Daar was het 6-jarige meisje op 11 maart met een ander kind toen ze de man tegen het lijf liepen.

De kinderen vertelden later thuis wat er was gebeurd. Een van hun vaders ging vervolgens naar de plek waarover de kinderen vertelden. Daar zag hij een man lopen, die hij op de foto zette. Toen de kinderen de foto zagen, zeiden ze dat die man de dader was.

Zedendelinquent

De politie herkende de zedendelinquent en pakte hem op. Sindsdien zit de man vast. ,,Hij ontkent en het enige bewijs dat er is, is de foto waarop de meisjes hem zeggen te herkennen”, zegt Pellinkhof. Het slachtoffer en het kind dat getuige was, zijn volgens de advocaat bovendien niet in een speciale kindvriendelijke studio bij de politie gehoord. Hij wil dat dat alsnog gebeurt.

Dat verzoek legt Pellinkhof volgende week dinsdag tijdens een pro-formazitting voor aan de rechtbank. Het Openbaar Ministerie wil voor die zitting niks kwijt over de zaak. ,,Tijdens de pro-formazitting wordt de laatste stand van zaken besproken. De inschatting is dat de zaak in augustus inhoudelijk behandeld wordt”, laat een woordvoerster weten.

Nooit eerder met de politie in aanraking geweest

De Hoogevener is voor 2017 nooit eerder met de politie in aanraking geweest voor zedenzaken. Ook bleek uit psychisch onderzoek toen niet dat hij pedoseksueel is. De strafzaak van vorig jaar had volgens Pellinkhof grote gevolgen voor de man en zijn gezin.

Nadat de zaak in de media kwam, werd hij meerdere keren ernstig bedreigd. ,,Het gezin heeft een tijd politiebeveiliging gehad. Uiteindelijk is de man uit Elim vertrokken voor de veiligheid van zijn vrouw en kinderen”, aldus de advocaat. Met aangiften die de man heeft gedaan is volgens de advocaat niks gebeurd.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.