Aanschaf pand voor Health Hub Roden stap verder

De gemeenteraad van Noordenveld staat achter de aankoop van een groter pand voor Health Hub Roden.

Het plan is om samen met de provincie Drenthe drie miljoen euro neer te tellen voor de aanschaf en verbouwing van het Resatopand in Roden, zodat Health Hub Roden verder kan met de ontwikkeling als kweekvijver voor vernieuwingen op het terrein van de medische technologie. Noordenveld en de provincie stellen zich daarmee op als projectontwikkelaar. Dat is een bijzondere situatie, maar in dit geval vindt de gemeenteraad het doel zo belangrijk dat de risico’s daarvan geaccepteerd worden. De raad had wel vragen over die risico’s en had liever gezien dat een ander gebouw (Magista) kon worden aangekocht. Maar dat wordt te duur.

Twijfel

Overigens moet 28 maart nog blijken of Provinciale Staten ook akkoord zijn. De provincie staat voor 80 procent van de kosten. In Provinciale Staten is eerder twijfel geuit over de stap. Dat heeft te maken met het feit dat het grootste deel van de kosten gaan zitten in de verbouwing en het is niet te verwachten dat dat geld bij een eventuele verkoop van het pand terug komt. De raad vindt het aanvaardbaar.

Health Hub Roden of de deelnemers in dit samenwerkingsverband zijn zelf niet bij machte om het pand te kopen en te verbouwen en een projectontwikkelaar wil kostbare garanties van gemeente en provincie.

De nek uitgestoken

Provincie en gemeente willen de nek uitsteken voor de Health Hub omdat het initiatief al bewezen heeft dat het banen oplevert. De verwachting is dat zich na verhuizing meer bedrijfjes vestigen in de Health Hub en dat er meer mogelijkheden ontstaan voor de ontwikkeling van nieuwe medische apparaten.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.