Aantal Emmenaren groeit weer na vijf jaar krimp

Voor het eerst in jaren groeit het inwonertal van de gemeente Emmen weer. In 2015 kwam er een klein handjevol Emmenaren bij, maar die tendens zet zich dit jaar versterkt voort.

Vanaf 2010 heeft Emmen ieder jaar meer inwoners naar elders zien vertrekken dan dat zich nieuwkomers in de gemeente vestigden. In vijf jaar tijd kalfde de bevolkingsomvang af met ruim 1100 personen. De teller stond op ongeveer 107.500 Emmenaren en loopt nu weer langzaam op.

De bevolkingsgroei was vorig jaar nog marginaal: per saldo 31 inwoners meer dan in 2014. Het vestigingsoverschot ligt in de eerste helft van dit jaar al op 192 mensen. Tegenover 1268 inwoners die zich lieten uitschrijven stonden 1460 nieuwkomers.

Ondanks de groei vergrijst Emmen wel. Het aantal verhuizingen van en naar de gemeente is in de minder gesettelde leeftijdsgroep van de jongeren het grootst. Onder de streep daalde het aantal Emmenaren in deze categorie met 183.

De groei komt dus vooral voor rekening van de groep mensen van middelbare en hogere leeftijd. Bij de senioren tussen 65 en 75 jaar groeide het aantal inwoners met 76 personen.

(Bron: Statisticus Herry Thole)

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.