Aantal nieuwe WW-uitkeringen voor jongeren daalt

Het aantal jongeren dat een WW-uitkering heeft aangevraagd bij het UWV is de afgelopen periode gedaald in Drenthe en Groningen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar gedaald.

In Drenthe zijn er 17 procent minder aanvragen binnengekomen, in Groningen 9 procent. Dat concluderen het UWV en Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB). Landelijk daalde het aantal aanvragen met 12 procent.

De cijfers beslaan de periode van september 2015 tot en met maart 2016. In die tijd kwamen er in Drenthe (pdf) 1.181 nieuwe aanvragen binnen van werkzoekenden tot 27 jaar. In dezelfde periode vorig jaar waren dat er 1.429.

In Groningen (pdf) vroegen in die periode 2.413 jongeren een uitkering aan, vergeleken met 2.654 het jaar ervoor. UWV en SBB melden dat de daling in zowel Drenthe als Groningen het grootst is bij jongeren die voor de WW-uitkering in de gezondheidszorg, welzijn en cultuur werkten.

45 procent van de werkloze jongeren in Drenthe is laagopgeleid en heeft geen startkwalificatie, blijkt uit het rapport. In Groningen is dat 41 procent. Een klein deel van de werkzoekenden is hoogopgeleid, 7 (Drenthe) en 12 procent (Groningen).

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.