Aantal ww-uitkeringen in Drenthe daalt verder

Het verstrekken van nieuwe WW-uitkeringen in Drenthe is het afgelopen half jaar met 7 procent gedaald ten opzichte van de eerste helft van vorig jaar. Dat blijkt uit vandaag gepubliceerde cijfers van uitkeringsinstantie UWV.

Per 1 juli is 5,9 procent van de Drentse beroepsbevolking werkloos. Dat is nog altijd één procent meer dan het landelijk gemiddelde.

Het aantal nieuwe WW-uitkeringen in Drenthe lag in de eerste helft van 2016 met uitzondering van de maand februari vrijwel iedere maand lager dan in 2015. Vooral in de uitzendbranche, zakelijke dienstverlening en zorg & welzijn zijn er minder nieuwe WW- uitkeringen aangevraagd. Volgens het UWV duidt deze afname op economisch herstel. „Het geeft aan dat het beter gaat met de economie en dat de werkgelegenheid weer aantrekt. Een mooie ontwikkeling.”

Het UWV presenteerde daarnaast de cijfers van de maand juni. Alle provincies behalve Utrecht laten in deze maand een daling van de WW zien. Zo verstrekte het UWV in de provincie Groningen 15.697 WW-uitkeringen, 3% minder dan vorig jaar. Ook in Friesland zien we een daling in juni van 5,7%. In Drenthe nam de WW af tot 14.600 uitkeringen.

Bron tabel: Nieuwsflits Arbeidsmarkt - Drenthe

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.