Aanwinst voor groene chemie Emmen

Met de vestiging van het nieuwe bedrijf Fiber Products op het bedrijventerrein Bargermeer-Zuid wordt het groenechemiecluster in Emmen verder versterkt.

De onderneming legt zich overwegend toe op de ontwikkeling en fabricage van biocomposieten producten en onderdelen voor onder meer de weg- en waterbouw, zoals sluisdeuren. Fiber Products rekent ook de bouw, de windmolenindustrie en de transportsector (kippers) tot zijn afnemers. Het bedrijf, waarvan de vestiging bekend werd gemaakt tijdens het Biobased Business Event op het Emmtec-terrein in Emmen, telt om te beginnen vijftien werknemers.

WILDLANDS
Fiber Products is een samenwerkingsverband tussen machinefabriek MF Emmen, het Composite Technology Center (CTC) in Almelo en Roelofs Kippers in Rouveen. De twee eerstgenoemde bedrijven ontwikkelden al eerder de biocomposietbrug voor Wildlands Adventure Zoo. Dat leidde tot zo veel reacties en nieuwe opdrachten dat de twee bedrijven de samenwerking hebben voortgezet en versterkt.

CTC ontwerpt en produceert vooral onderdelen voor de windmolenindustrie. Het bedrijf, vertelt directeur Jos ter Laak, zoekt verbreding van zijn markt in de bouw, de transportsector en de civiele sector, waarin Machinefabriek Emmen goed bekend is. De Emmer onderneming op haar beurt is gebaat bij de kennis van biocomposiet.

,,Voor onze opdrachtgevers zijn niet alleen de constructie en de prijs belangrijk, maar steeds vaker ook andere kwaliteiten. En daarbij is duurzaamheid een belangrijk thema”, aldus directeur Derk Jan Weeke van MF Emmen

ACHTERTUIN
De betrokkenheid van Roelofs Kippers geeft het nieuwe bedrijf entree in de transportsector. Emmen is als vestigingsplaats voor Fiber Products gekozen omdat het aan de Karel Doormanstraat, in ‘de achtertuin’ van MF Emmen, makkelijk gebruik kan maken van de ondersteuning van de machinefabriek.

De tweede editie van het Biobased Business Event Emmen vond plaats in een fabriekshal op het Emtecc-terrein, waar tegelijkertijd het noordelijk congres 3DprintEU werd gehouden. Op de beursvloer waren 75 bedrijven en organisaties vertegenwoordigd. De bezoekers konden een reeks lezingen en workshops bezoeken.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.