Abel Tasmanplein in Assen nu ook afgesloten

Tot en met eind juli is het Abel Tasmanplein in Assen afgesloten. Fietsers en voetgangers kunnen er wel langs, maar automobilisten moeten een stukje omrijden.

,,Meneer, kan ik deze kant gewoon langs?”, vraagt een fietser aan een van de bouwvakkers op het terrein. Het was maandag waarschijnlijk de meest gestelde vraag aan de bouwvakkers die werkten op en rond het Abel Tasmanplein.

De weg is tot en met 29 juli volledig afgesloten voor motorvoertuigen. De werkzaamheden maken deel uit van de aanleg van de nieuwe kruising Dr. Philipsweg - Abel Tasmanplein met de Industrieweg. Op de nieuwe kruising komen straks verkeerslichten te staan. Ook wordt er een nieuwe aansluiting van de Dr. Philipsweg, die gewoon bereikbaar blijft, op de Industrieweg aangelegd.

Automobilisten die vanuit het noorden van Assen richting het centrum rijden kunnen omrijden via Het Kanaal en de Jan Fabriciusstraat. Ook het Veemarktterrein is niet langer bereikbaar vanaf het Abel Tasmanplein, maar alleen via de nieuwe ingang aan de Paul Krugerstraat.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.