Achtergelaten hond in auto parkeerplaats Wildlands stierf door oververhitting

Een gezin uit Frankfurt liet zaterdag hun hond, een kruising tussen een Stafford en een bullterriër, achter in hun auto toen zij een bezoek brachten aan Wildlands in Emmen. De hond stierf door oververhitting.

,,We werden gebeld door iemand die de hond opgesloten in de auto op de parkeerplaats zag. We zijn meteen met toeters en bellen vertrokken naar Wildlands'', vertelt Bjorn de Leeuw van de Dierenambulance Zuidoost-Drenthe.

,,We hebben geprobeerd de hond te redden, maar de dierenarts moest helaas constateren dat hij is overleden door oververhitting. Toen wij aankwamen waren de eigenaren ook al bij de auto aangekomen, ze zeggen dat ze de hond een uur in de auto hebben gelaten. Dat moet langer zijn geweest'', zegt de Leeuw.

Vreselijke dood

,,Het was zaterdag 24 graden buiten, in een auto loop het dan al snel op tot 49 graden. Deze hond is op een vreselijke manier overleden. Oververhitting zorgt onder andere voor bloedingen. We konden zien dat de hond zijn tong had doorgebeten, omdat hij zo veel dorst had'', vertelt de medewerker van de Dierenambulance.

Dierenambulance Zuidoost-Drenthe heeft de politie ingeschakeld. ,,We hebben de politie gebeld en die is meteen gekomen. Er wordt een proces-verbaal opgemaakt. Dit is gewoon dierenmishandeling'', zegt de Leeuw.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.