Achtervolging Emmen: man opgepakt

Een 24-jarige man is donderdagavond opgepakt na een achtervolging in Emmen. De man had te veel gedronken en had geen rijbewijs.

De politie zat hem achterna omdat hij een 39-jarige vrouw en haar vader had mishandeld in Erica. Hij was bij haar thuisgekomen en had haar bij de keel gegrepen. Haar vader kreeg enkele klappen. De vrouw raakte lichtgewond.

De man ging er vervolgens vermoedelijk in haar auto vandoor. Tijdens zijn vlucht tankte hij zonder te betalen bij een tankstation aan de Hondsrugweg. De man staat bekend als vuurwapengevaarlijk en meerdere agenten keken naar hem uit.

Agenten zagen de 24-jarige rijden op de Hondsrugweg en probeerden hem aan te houden, maar de man negeerde het stopteken. Hij reed op de rotonde bij de Odoornerweg tegen de rijrichting in. Agenten die hem tegemoet reden, konden een aanrijding nog net voorkomen. De man reed vervolgens vlak langs een andere tegemoet komende auto en daarna recht op een politewagen af. Hierdoor ontstond een botsing.

De agenten ramden vervolgens de autoruit van de man eruit en sloegen ze hem met getrokken pistolen in de boeien. De man bleek 255 microgram alcohol in zijn bloed te hebben, terwijl 220 is toegestaan. Een agent moest naar het ziekenhuis omdat hij glassplinters in zijn hand had gekregen.

Foto's DvhN

Sta je midden in een schietpartij..

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.