Actie voor optocht levert te weinig op

De actie voor de Rodermarktparade heeft niet het gewenste resultaat opgeleverd. De toekomst van de traditionele optocht met versierde wagens lijkt daardoor somber.

De Vereniging voor Volksvermaken Roden heeft dringend ruimte nodig voor de bouw van de wagens. Daarom is de vereniging een actie begonnen. Ze wilde voor 1 december 150 certificaten van 500 euro uitgeven. ,,Maar we hebben er nog maar zestig van verkocht. De actie loopt niet goed”, zegt penningmeester Henk Halsema.

Hoewel de termijn is verstreken, kunnen nog steeds certificaten worden gekocht. Volksvermaken had het geld willen besteden aan een loods op het bedrijventerrein in Roden. Die kost anderhalf tot twee ton. In de loods zou een aantal wagens worden ondergebracht. Volksvermaken ziet af van de aanschaf van de loods.

,,Er zitten voor ons te veel haken en ogen aan”, vertelt Halsema. ,,We zijn nu bezig met iets anders. Waar? Dat willen we nog niet prijs geven.”

Problemen

De penningmeester zegt dat de huisvesting van de wagens voor de Rodermarktparade het komende jaar nog geen problemen oplevert, maar daarna wel. ,,Voor komend jaar hebben we de boel kunnen rondbreien. Zoals het nu lijkt hopen we in 2017 over een nieuwe ruimte te beschikken.”

Halsema zegt dat het voortbestaan van de Rodermarktparade nog steeds in gevaar in. Elk jaar lukt het met hangen en wurgen onderdak te vinden voor alle wagens. Hallen waar nu aan de wagens wordt gebouwd, staan te koop en enkele eigenaren willen af van de verplichting elk jaar weer een wagen te huisvesten.

Afgelopen september reden er zestien versierde wagens mee in de optocht door het dorp. Dat moeten er niet veel minder worden, vindt Volksvermaken. De Rodermarktparade trekt jaarlijks zo'n 70.000 mensen naar het dorp.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.