Actium en Woonservice nemen 248 huurwoningen in Assen over

De woningcorporaties Actium en Woonservice nemen 248 huurwoningen in Assen over van corporatie Mooiland.

Ruim honderd woningen in de Amstelflat en 24 eengezinshuizen aan de Brunelstraat gaan naar Actium.

Woonservice neemt 114 appartementen in de Stroomflat en de Obrechtlaan over. Deze week tekenden de corporaties de koopovereenkomst die 29 maart in gaat.

Onrust onder huurders

Onder huurders van de Amstelflat in de wijk Pittelo ontstond eind vorig jaar onrust over de op handen zijn verkoop. Ze vreesden dat eigenaar Mooiland de huizen zou verkopen aan een commerciële partij, met hogere huren en slechter onderhoud tot gevolg.

Mooiland wilde af van de huurwoningen in Assen, omdat ze zich wil concentreren op haar kerngebied Noord-Brabant .

Blij

Voorzitter Augustinus Tuparia van de huurdersvereniging van de Amstelflat zegt blij te zijn dat Actium de woningen heeft gekocht.

,,Er hingen donkere wolken boven ons hoofd, maar de lucht is nu opgeklaard. We hebben de politiek benaderd en wethouder Gea Smith is op bezoek geweest.”

Directeur Elles Dost van Actium liet, toen de onderhandelingen nog liepen, weten dat met de overname veel geld gemoeid is. Het gaat om enkele miljoenen.

,,Het past in onze visie om het aantal sociale huurwoningen uit te breiden. Het behoud van deze huizen is groot belang voor huurders en voor Assen”, zegt ze nu de overname is beklonken.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.