Actium sloopt twintig huizen in Nijeveen

Twintig huurhuizen aan de Burgemeester Weimalaan in Nijeveen worden gesloopt en acht woningen aan de Julianastraat in hetzelfde dorp worden ingrijpend opgeknapt. Dat heeft Actium de huurders donderdagavond laten weten tijdens een informatiebijeenkomst.

Het duurde voor de bewoners frustrerend lang voordat zij duidelijkheid kregen over wat hen te wachten staat. Lang is aangestuurd op groot onderhoud aan alle 28 huizen, maar volgens de woningstichting wijzen nieuwe onderzoeken uit dat de kosten daarvan hoger uitvallen dan gedacht.

Voor de huurders van de te slopen huizen is een sociaal statuut vastgesteld. Zij krijgen de garantie dat zij kunnen terugkeren naar nieuw te bouwen huizen op dezelfde locatie en hebben recht op een verhuiskostenvergoeding. Actium brengt alle twintig huurders tijdelijk onder in een vervangende woning.

Half december krijgen de bewoners van de ‘sloophuizen' bezoek van een Actium-medewerker die tekst en uitleg geeft en de woonwensen komt inventariseren. In januari krijgen de bewoners van de acht andere woningen informatie over het groot onderhoud. Zij krijgen een nieuwe keuken, badkamer en toilet. Hun huizen worden geïsoleerd en krijgen zonnepanelen op het dak. Dit werk begint in maart en duurt tot eind 2016.

Actium laat bij de te slopen huizen nog een aanvullend fora- en faunaonderzoek doen naar de aanwezigheid van beschermde diersoorten als vleermuizen en zwaluwen.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.