Adel verplicht: BN’ers van truckerswereld poetsen hun lieveling (+video)

Zaterdag en zondag wordt op het TT Circuit in Assen het Truckstar Festival gehouden. Vrachtwagenchauffeurs bereiden zich vast voor.

Met hun opvallende wit-(baby)blauwe Scania’s zijn het BN’ers in de truckerswereld. En gewaardeerde gasten op het Truckstar Festival.

‘Ze’ zijn in dit geval Roy Selles (24) en Bart Visser (22), beiden uit Beilen. Ze werken als chauffeur bij Dairy Top in hun woonplaats, het bedrijf van Johan Hoogendoorn dat in benodigdheden voor de kalverfokkerij doet. Bijzaak in dit verhaal. Nu gaat het over vrachtwagens. De liefde en passie voor die grote glimmende stoomboten van de snelweg.

En truck die hoofden doet draaien

Er zijn chauffeurs die hun truck zien als een noodzakelijk stuk gereedschap om het werk te doen. Tot die categorie behoren Visser en Selles niet. Voor hen is de vrachtwagen meer. Niet alleen een uiterst comfortabele werkplek (annex kantoor, woon- en slaapkamer), maar ook een voertuig waar ze graag in worden gezien. Een truck die hoofden doet draaien, die duimen laat opsteken en waarmee ze, zowel bij klanten als op festivals, de nodige aandacht trekken.

'Er zijn chauffeurs die echt fan van hun auto zijn'

,,Er zijn chauffeurs die echt fan van hun auto zijn’’, zegt Selles. Hoogendoorn junior, die met een half oor meeluistert, reageert alert: ,,Zoals mijn vader.’’ Een daar is niets aan gelogen, want zijn pa is helemaal gek van vrachtwagens. Al van jongs af aan. En als baas zorgt hij ervoor dat iedereen in het bedrijf besmet raakt met het virus. Bij Roy Selles hoefde hij daar weinig voor te doen. ,,Ik ga al vanaf mijn tiende met m’n vader naar het Truckstar Festival.’’ Bij Bart Visser, die net een jaar voor het bedrijf werkt, was het verhaal iets anders: ,,Ik ben hier besmet geraakt.’’

‘Er zit per auto voor 50.000 euro aan extra’s op’

Helemaal gek van vrachtwagens. Scania’s in het bijzonder. En dat verklaart ook direct de vele toeters en bellen in, op en aan de trucks van Dairy Top. ,,Er zit per auto voor 50.000 euro aan extra’s op. Doe de hele folder er maar op, zeg ik dan. Dat is niet alleen mooi voor de jongens en voor mezelf, maar zorgt ook voor een stukje uitstraling. Dat vind ik belangrijk. Op de achterkant staat ‘Driven by passion’. Zo run ik het bedrijf en zo gaan zij met de auto’s om. Het zijn werkpaarden, maar om ze mooi te houden, moet je er zuinig mee omgaan. En dat doen ze.’’

Hoogendoorn heeft een bescheiden vloot van twee auto’s. Hij rijdt niet in opdracht van anderen. De auto’s brengen de producten, die hij verkoopt, naar de klanten. De trucks zijn dus rijdende visitekaartjes. Behalve de onmiskenbare bedrijfskleuren, zijn ze voorzien van een waslijst aan accessoires. Spoilers, lichtbakken aan boven- en onderzijde, scheepshoorns, aparte bumpers, lampjes, heel veel lampjes, zonneklep, een met traanplaat bekleed chassis en in de cabine ontbreekt het de chauffeurs, op de badkamer na, aan niets.

‘Een V8. Ja, dat rijdt geweldig’

Dat de baas voor Scania kiest, ervaren Selles en Visser als een zegen. ,,De ergonomie in de cabine is fantastisch. En de inrichting is kwalitatief van hoog niveau. Dat hoor je gewoon bij het sluiten van bijvoorbeeld een kastje. Dat klinkt niet als het dichtgooien van een stuk plastic’’, zegt Selles. Hij rijdt in een ‘R450’. Het cijfer staat voor het aantal pk’s. Visser doet er met zijn S580 nog een schepje bovenop. ,,Dit is een V8. Ja, dat rijdt echt geweldig’’, grijnst hij. Hoogendoorn: ,,Over deze auto verscheen vorig jaar een reportage in een Roemeens truckersblad. Geen idee wat er stond, maar het zag er heel mooi uit.’’

Beide auto’s zijn zaterdag en zondag van de partij op het Truckstar Festival op het Asser TT Circuit. Die van Bart staat in de zogeheten showstraat, die van Roy tussen de 2200 vrachtwagens langs het circuit. Ze maken er een feest van. ,,We slapen in stapelbedden in een van de opleggers. Ook hebben een eigen barretje met podium’’, vertelt Hoogendoorn. Visser: ,,Vorig jaar trad Henk Wijngaard bij ons op en die trok aardig wat publiek. Ja, heel gezellig. Dit jaar hebben we The Music Makers.’’

Eerst even stressen en dan wacht de beloning

Wassen en stofzuigen behoren tot de wekelijkse routine. Voor het truckersfestival komt er iets meer bij kijken: poetsen! De auto’s moeten er opperbest bij staan. Eerder deze week werd er al het nodige gesleuteld aan de trucks. Zodra de mannen vrijdagmiddag terugkeren op de basis, is het een kwestie van vol gas poetsen. ,,Het is wel even stressen om alles op tijd mooi en schoon te krijgen.’’

Maar als beloning is er twee dagen feest en veel bekijks. En daarna? Visser: ,,Zondag in de loop van de middag eerst een uur of twee in de file en dan naar Beilen. Alle overtollige spullen eruit, auto weer even schoonmaken, de oplegger laden en maandagochtend vroeg weer de weg op.’’ Een vrachtauto die stilstaat, levert niets op.

Geen vuurwerk wel water bij ‘Truckstar’

Hoewel er kans is op buien schrapt de organisatie van het Truckstar Festival het traditionele vuurwerk zaterdagavond op het TT Circuit in Assen.

,,Voor het zelfde geld regent het, maar met de huidige droogte nemen we geen risico’’, zegt Bert Mateboer van het organiserende Truckstar Magazine. Tijdens het tweedaagse festival (zaterdag en zondag) zijn er de nodige barbecues op het TT-terrein. ,,We waarschuwen hier heel voorzichtig mee om te gaan en altijd uit voorzorg bluswater bij de hand te hebben’’, aldus Mateboer.

Rond het circuit komen ruim 2200 vrachtwagens te staan. Hoewel truckers doorgaans goed voor zichzelf kunnen zorgen als het om natjes en droogjes gaat, zijn overal extra waterpunten ingericht.

Door de hitte kan het asfalt zacht worden en daarom mogen de vrachtwagens niet op het circuit maar alleen in de bermen worden gestald.

Op het racegedeelte, voor de hoofdtribune, wordt het asfalt natgehouden met water om te voorkomen dat het asfalt beschadigt.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.