Advocaat slachtoffer poging moord ex Meppel: zonder tbs groot risico voor herhaling zaak Michael P.

Advocaat Richard Korver van de vrouw uit Meppel die slachtoffer zou zijn van een poging tot moord door haar ex-man vindt dat de verdachte tbs opgelegd moet krijgen. Hij vreest voor een nieuwe zaak Michael P., de verdachte van moord op Anne Faber.

,,In dit geval gaat het om geweld en niet om zeden”, zei Korver over de behandeling van het hoger beroep van de voormalige inwoner van Meppel. De man is door de rechtbank tot vier jaar cel veroordeeld voor poging tot moord op zijn ex. De deskundigen, die hem onderzochten, hem geen tbs-advies gegeven.

,,Belangrijke stukken die duiden op psychiatrische problematiek en eerder agressief handelen zaten niet in het dossier van het hof”, zegt advocaat Korver. ,,Ze zijn dus ook niet ter beschikking gesteld aan de deskundigen die hem hebben beoordeeld. Het is mijn heilige overtuiging dat zij tot een ander oordeel zouden zijn gekomen als zij deze stukken wel hadden. Ik heb gewaarschuwd voor een herhaling van Michael P.”

Moord en verkrachting

P. is veroordeeld tot elf jaar cel voor een een gewelddadige verkrachting van twee minderjarige meisjes in 2010. De man wilde destijds niet meewerken aan onderzoek in het Pieter Baan Centrum. Hij kreeg geen tbs opgelegd. Daarop kwam felle kritiek toen P. in oktober werd opgepakt voor de moord en verkrachting van Anne Faber (25) uit Utrecht.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.