,,Het is een zeer ernstig feit dat fataal had kunnen aflopen.” Zo omschrijft het gerechtshof in Leeuwarden de aanval met de snijbrander door Albert T. (51) uit Rouveen. Hij werd in september veroordeeld voor poging tot doodslag op de toenmalige eigenaar van de milieustraat in Meppel.

De verdachte is in hoger beroep gegaan tegen de 2,5 jaar gevangenisstraf (tien maanden voorwaardelijk) die de rechtbank hem vorig jaar september had opgelegd. Het hof heeft dinsdag bepaald dat de straf van de rechtbank in Assen terecht was. De aanval vond op 17 december 2019 plaats. T. had al langere tijd een conflict over het terrein aan de Hesselterweg in Meppel.

De bewuste dag wilde hij met zijn vrachtwagen het terrein op. Hij probeerde met een brandende snijbrander het hek open te krijgen.

Wond bij hals

Een medewerker belde de eigenaar van het bedrijf. De eigenaar probeerde T. tegen te houden. Daarop viel de Rouvener hem aan met de snijbrander. Een medewerker filmde alles met zijn telefoon. Het slachtoffer hield er een wond van 5 centimeter bij zijn hals aan over.

De verdachte heeft volgens het hof meermalen, met kracht, met de snijbrander slaande bewegingen gemaakt in de richting van het hoofd en de hals van het slachtoffer, waarbij hij in zijn hals is geraakt. ,,Dit is een zeer ernstig feit, dat fataal had kunnen aflopen. Dat dit niet is gebeurd is een gelukkige toevalligheid en niet aan de verdachte te danken. Het toegepaste geweld heeft een grote impact gehad op het slachtoffer.”

Schadevergoeding

T. kreeg ook een gebiedsverbod en een contactverbod opgelegd. Bovendien moet hij het slachtoffer bijna 3500 euro schadevergoeding betalen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe