Agressieve schennispleger uit Assen de cel in

Een 54-jarige Assenaar is maandag door de politierechter voor schennispleger, bedreigen, beledigingen en winkeldiefstal voor een periode van zes weken de cel ingestuurd.

De man stond op 22 april in Assen-Oost met zijn geslachtsdeel te zwaaien. Hij was zo dronken dat hij amper op zijn benen kon staan. Een vrouw die met haar twee minderjarige zoons voorbij kwam, stapte naar de politie. Nadat de Assenaar zijn roes had uitgeslapen zei hij tegen de agenten dat hij zich niet schuldig had gemaakt aan potloodventen. De gulp van zijn broek was stuk, waardoor zijn geslacht was te zien. Een ongeloofwaardig verhaal, meende de rechter.

De Assenaar kreeg de straf ook opgelegd, omdat hij in juli uit een winkel ossenworst stal. Ook toen was hij dronken. De agenten kregen de agressief geworden man met moeite mee. Een van de agenten werd bedreigd en uitgescholden.

De Assenaar heeft inmiddels een flink strafblad opgebouwd. Dit is ook de reden dat de rechter hem celstraf oplegde. Daarnaast besliste de rechter dat de Assenaar zijn slachtoffers in totaal 870 euro moet betalen.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.