Agressieve treinreiziger uit Assen bestraft

Een 21-jarige man uit Assen moet van de rechter tachtig uur werkstraf verrichten voor het mishandelen van een jongen in de trein tussen Zwolle en Beilen.

Ook legde ze hem twee weken voorwaardelijke celstraf en een alcoholverbod op en moet hij ruim 400 euro schadevergoeding betalen aan het slachtoffer.

Op 24 april reisde de Assenaar met zijn vriendin met de laatste trein van Zwolle richting Assen. Ze waren naar voetbalstadion De Kuip in Rotterdam geweest, waar Feyenoord die dag de bekerfinale had gewonnen. De man had een feestje gevierd en was dronken.

Op het laatste traject naar huis kreeg hij ruzie met zijn vriendin. Meerdere medepassagiers zagen hoe de man haar vastpakte, bedreigde en uitschold. Een jongen sprak de man aan op zijn agressieve gedrag. ,,Toen sloegen bij mij de stoppen door”, bekende de Assenaar maandag in de rechtszaal in Assen. Hij gaf de jongen vier of vijf vuistslagen in het gezicht. Medereizigers moesten hem van het slachtoffer af trekken.

De jongen vluchtte doodsbang de coupé uit. Hij verstopte zich verderop in de trein, omdat hij bang was dat de Assenaar hem achterna kwam.

De Assenaar zei tegen de rechter dat hij zich ontzettend schuldig voelt. Omdat hij vaker veroordeeld is vanwege agressief gedrag, is hij inmiddels begonnen aan een behandeling bij de GGZ.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.