Airport Night Run: hardlopen over landingsbaan Eelde

Altijd al een keer over een landingsbaan willen lopen? Zaterdagavond kun je meedoen met de tweede editie van de Airport Night Run op Airport Eelde.

Het parcours voert je dit jaar langs een onverlichte route die onder andere wordt uitgezet op de landingsbaan van het vliegveld. Het parcours is tien kilometer lang, maar je kunt tijdens de run beslissen om te splitsen van de groep. Hiermee kun je de route verkorten tot 7,5 of 5 kilometer.

De wedstrijd begint om 21.00 uur. Het wordt dus lopen in het donker. Je krijgt een lichtje van de organisatie, zodat je niet op de hakken van de tegenstander gaat staan.

Stichting Hoogvliegers

Dit jaar gaan de opbrengsten van de wedstrijd naar stichting Hoogvliegers. Dit goede doel neemt zieke en gehandicapte kinderen een dag mee met een vliegtuig of helicopter. Daarbij mogen de kinderen zelf ook vliegen.

Heb je geen zin in hardlopen op zaterdag? Na de Run is er ook een afterparty met DJ. Ook wordt er op verschillende plekken langs het parcours muziek gespeeld.

Inschrijven

Vorig jaar deden er 2.300 mensen mee aan de wedstrijd. De organisatie verwacht dit jaar veel belangstelling, wacht dus niet te lang met aanmelden. Je kunt je inschrijven tot zaterdagochtend 08:00 uur.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.