Al ruim vijfhonderd bezoekers naar Berini-expositie in Emmen

De tentoonstelling over het bekende bromfietsmerk Berini in Emmen heeft in de eerste week ruim vijfhonderd bezoekers getrokken.

Dit meldt Wim Heeroma, samensteller van de expositie. In zeven ruimtes in de voormalige Berini-fabriek aan de Albatrosstraat in Emmen zijn opgeteld 65 verschillende bromfietsen te zien. Ook zijn er foto’s en onderdelen te bezichtigen.

De bevlogen Heeroma (77) verzorgt zelf de rondleidingen. Hij is zeer tevreden over de publieke belangstelling. ,,Mensen komen echt uit het hele land. Zo waren er vandaag nog mensen uit Zeeland. De reacties richting mij zijn ook zeer positief.’’

Caravan

Heeroma was in zijn eentje maandenlang bezig met de voorbereidingen. Om alle kosten te kunnen betalen, verkocht hij zijn caravan. De entree van de expositie is gratis. ,,Als mensen het waarderen, kunnen ze dit uiten door een vrije gift. Veel mensen doen dat. Zoals het er nu naar uitziet, kom ik uit de kosten.’’

Jaren vijftig-brommers

In de jaren vijftig bepaalden bromfietsen voor een belangrijk deel het Nederlandse straatbeeld. Een op de vier brommerrijders zat op een Berini. In Emmen stond begin jaren zestig een kleine twee jaar een fabriek waar deze bromfietsen werden gemaakt. Het moederbedrijf stond in Rotterdam.

De expositie aan de Albatrosstraat 6 in Emmen is nog te zien tot en met 24 september. ,,Op werkdagen van 10.00 tot 16.00 uur, in het weekend van 13.00 tot 16.00 uur’’, aldus Heeroma.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.