Aldi bij Tamboerpassage in Hoogeveen wordt buurman van Albert Heijn aan Griendtsveenweg

De Aldi bij winkelcentrum Tamboerpassage in Hoogeveen verkast naar het winkelpand van Albert Heijn aan de Griendtsveenweg. Dat gebouw wordt momenteel intern verbouwd en opnieuw ingedeeld.

De Aldi bevestigt de verplaatsing van zijn filiaal bij de Tamboerpassage naar de Griendtsveenweg. Volgens een woordvoerster is de nieuwe locatie goed bereikbaar en voorzien van ruim en gratis parkeren.

‘Grotere aanloop’

Discounter Aldi past volgens het bedrijf prima naast een zogeheten full service supermarkt, zoals de Albert Heijn. Volgens AH zorgen meerdere winkels in een gebied ‘voor een grotere aanloop van consumenten’. De Aldi opent er in het derde kwartaal van dit jaar en de winkel wordt groter dan het huidige filiaal.

De Duitse keten van discountsupermarkten is in Hoogeveen aan het uitbreiden. Een vierde filiaal van Aldi wordt gebouwd tegen het bestaande wijkwinkelcentrum in De Weide aan. Dit winkelgebied wordt de komende jaren verder ontwikkeld. De winkels in De Weide bedienen klanten uit een groot verzorgingsgebied. Behalve De Weide zelf is dat de wijk Erflanden.

Aldi huurt van de AH

Albert Heijn huurt het pand aan de Griendtsveenweg en verhuurt een deel onder aan Aldi. Afgelopen zaterdag was de laatste dag dat klanten er hun boodschappen konden doen. Sinds vandaag is de supermarkt gesloten om de interne verbouwing mogelijk te maken. Op dinsdag 24 juli gaan de deuren van Albert Heijn weer open.

Klanten treffen dan niet één supermarkt aan, maar krijgen er twee naast elkaar: Albert Heijn krijgt gezelschap van Aldi. Beide supermarkten worden inpandig met een muur van elkaar gescheiden. Volgens de bouwvergunning gaat de Albert Heijn fors in vloeroppervlakte terug.

Ruim in het jasje

Bekend is dat de Albert Heijn aan de Griendtsveenweg erg ruim in het jasje zat. In het pand zaten nog veel loze en ongebruikte ruimten. Die inefficiënte vierkante meters drukten op de exploitatie. Dat de super daar invulling voor zocht, wekt geen verbazing. De ‘inwoning’ van een Aldi is bijzonder, al bestaan in het land wel meer supers naast elkaar.

Na de interne verbouwing keert de AH terug op 1745 vierkante meter. Op twee plekken komt een in- en uitgang. Nieuwkomer Aldi krijgt een supermarkt van 1290 vierkante meter, met één entree. De vestiging van slijterijketen Gall&Gall, nu ook in het pand gevestigd, blijft nagenoeg even groot en krijgt door een andere plek een betere zichtbaarheid en aansluiting op de parkeerplaatsen.

Parkeren

Voor beide supermarkten zijn straks ruim 170 parkeerplaatsen beschikbaar en zes invalidenplekken. Het kantoorpand aan de voorzijde van het terrein wordt gesloopt zodat er extra parkeerplaatsen kunnen worden gerealiseerd.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.