Alida's Smulpaleis in Roden mag verbouwen

Alida’s Smulpaleis in Roden mag verbouwen. B en W geven de beste cafetaria van Nederland toestemming haar zitgedeelte te vernieuwen.

Daarmee gaat een wens in vervulling van de eigenaren Alida van Dellen en Jan Willems. ,,Ons huidige zitgedeelte is al overkapt, maar dat willen we vernieuwen. We gaan niet uitbreiden, we houden 35 zitplaatsen. De verbouwing maakt onze cafetaria af”, legt Willems uit.

Het eerste ontwerp voldeed niet aan de welstandsnormen en daarom heeft Willems een aangepast bouwplan ingediend. Dat plan voldoet volgens B en W wel aan ‘redelijke eisen van welstand’. Het college wil daarom meewerken aan de plannen van het Smulpaleis, dat tegenover kampeerhal De Vrijbuiter aan de Kanaalstraat is gevestigd.

Voorwaarden

Wel stelt de gemeente een aantal voorwaarden. Zo verdwijnen er zes parkeerplaatsen en die moeten in de buurt gecompenseerd worden. Verder moet een boom verplaatst worden en een stuk grond worden aangekocht. De kosten komen voor rekening van het bedrijf. Willems: ,,We hebben deze zaken met de gemeente overlegd. Het komt goed.”

Jan Willems hoopt na de Rodermarkt met de verbouwing te kunnen beginnen. ,,Met kerst moet het klaar zijn.”

Beste van Nederland

Alida’s Smulpaleis geniet grote bekendheid in Roden en omgeving. Vorig jaar oktober werd het door het vakblad Smulkoerier uitgeroepen tot beste cafetaria van Nederland. Niet alleen volgens een vakjury die met mystery guests het bedrijf heimelijk bezocht. Ook won de cafetaria de publieksprijs.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.