All In The Game mixt sport en muziek

De tenten staan al, de bands zijn gecontracteerd en het weer wordt ook weer mooier. Niets staat een goeie eerste editie van All in the Game zaterdag in de weg.

Nederland sterft al van de festivals, maar volgens Boris Loman van Code Rood Events kon er nog wel eentje bij. En All In The Game is in eider geval een origineel festival: het combineert de festiviteiten rond het 30-jarig bestaan van de Rugbyclub Emmen met een muziekfestival in de avonduren. En niet zomaar wta live-muziek: hoofdact is zaterdagavond Di-rect, de Haagse band die in Emmen al eerder successen vierde op Retropop en Festival De Opening. Ook is er muziek van Emmens eigen rock-chick Dilana, Danny Panadero en DJ De Rooie Jager. Die laatste is logisch: De Rooie Jager alias Erik Hoezen is eigenaar van het organiserende Code Rood Events.

Volgens Loman is het nieuwe festival bij toeval ontstaan, maar als de verwachte achthonderd mensen een kaartje kopen is er een grote kans op méér. ,,We zitten er aan te denken om dit festival elk jaar in een andere plaats in Noord-Nederland te houden, telkens in combinatie met een andere sportclub.’’ Andere sportverenigingen hebben zich nog niet gemeld, maar dat lijkt niet het grootste probleem, ,,Sport en muziek gaan heel goed samen’’, weet ook Loman.

Dat bleek donderdagmiddag toen All In The Game een DJ booth en een grote banner voor stadion Oude Meerdijk plaatste, in de aanloop naar de voetbalwedstrijd tussen FC Emmen en Sparta. Van daaruit deed onder anderen DJ De Rooie Jager zijn muzikale werk en werden er en passant concertkaartjes verkocht.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.