Alleen op afspraak naar Coevorder gemeentehuis

COEVORDEN Voortaan kunnen mensen in principe alleen nog op afspraak hun rijbewijs of paspoort verlengen op het gemeentehuis van Coevorden.

De gemeente stapt af van het binnenlopen zonder afspraak. Dat is nu al het geval op donderdagavond, en dat bevalt goed. Er zijn geen wachttijden meer voor klanten, terwijl de gemeente zelf de juiste ambtenaar naar voren kan schuiven om te helpen. Ze kunnen bovendien veel efficiënter worden ingezet.

De gemeente constateert dat de werkdruk bij burgerzaken de laatste jaren veel hoger is geworden. Dat komt onder meer door een hoge doorloop in het asielzoekerscentrum van Aalden en het referendum over het associatieverdrag met Oekraïne. Het inzetten van personeel aan de balie zonder duidelijkheid over het aanbod is daarom ongewenst, schrijven burgemeester en wethouders.

Met het vooraf maken van een afspraak worden bovendien onnodige bezoekjes tegengegaan, omdat de vraag telefonisch afgehandeld kan worden. Wie toch spontaan binnenloopt, maakt ter plekke een afspraak. Dat levert of een wachttijd op, of degene moet later terugkomen. Op het gebied van het beantwoorden van brieven en e-mails valt nog wel wat te winnen. Dat heeft aandacht nodig, laat Coevorden weten.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.