Alleen weer nog mogelijke spelbreker voor concert Westerbork

Alleen het weer kan het geplande concert van harmonie Het Orkest en de koren uit Westerbork zaterdag nog in de weg staan.

Het gezamenlijke optreden van Het Orkest en de vier Börker koren werd door de gemeente afgeblazen. Te veel geluidsoverlast. Het leidde tot vragen van verschillende politieke partijen. ,,Het concert gaat zaterdag gewoon door",zegt Geert Woldman van Stichting Westerbork: Dorp van de Vrijheid.

Strenge regels

In het dorp gelden sinds dit jaar strenge regels met betrekking tot geluidsoverlast. ,,Voordat de politici vragen stelden hadden we al een akkoord van de gemeente. Ik kon aantonen dat er weliswaar twaalf evenementen zijn aangevraagd, maar dat er een paar niet door zijn gegaan”, vertelt Woldman. Toen Het Orkest ook aan de geluidsnorm bleek te voldoen was de weg weer vrij.

Weer

Nu is alleen het weer nog een mogelijke spelbreker. ,,Bij regen gaat het concert niet door”, laat Woldman weten. Naast Het Orkest en de koren Broeker Sirenen, Catabilé, Con Amore en de Borckerstroomzangers is er zaterdag een bijzondere rol voor kinderen van jeugdsoos Broekzz uit de Broekstreek. Het concert staat volledig in het thema van ‘vrijheid’.

De Vrijheidsvlam, sinds februari onderdeel van het dorp, brandde in mei ook al enkele dagen. Het idee is om het symbool gedurende de maanden mei en december te laten branden.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe