Allerlaatste poging van investeerders om Factory Outlet Center vlot te trekken

De initiatiefnemers van de Toeristisch Recreatieve Zone in Assen, waaronder het outletcentrum, doen een allerlaatste poging het FOC vlot te trekken.

In een gezamenlijke brief aan het college van Gedeputeerde Staten (GS) doen alle investeerders de harde toezegging dat het aanbod van mode en design aan de ene kant en horeca en ontspanning aan de andere kant precies in balans zal zijn.

Initiatiefnemers gaan stap verder

Raymond Coronel van het outletcentrum paste zijn plannen voor OutleTT eerder ook al aan. Toen sprak hij nog van een ‘evenwichtige mix van mode, design, horeca, ontspanning en try&buy’. Nu gaan hij en de andere investeerders (TT Circuit, TT World, Koenen Bouw, Verkeerspark en Skidome) een stap verder.

,,Als er in het gebied 14.000 vierkante meter winkeloppervlak komt, dan garanderen wij hetzelfde vloeroppervlak aan horeca en leisure’’, zegt Coronel.

Intenties zijn volgens provincie niet hard genoeg

Eerder vond GS de aanpassingen in de plannen onvoldoende om de omgevingsvisie te wijzigen. Dat het bij de overige plannen (IceWorld, TT World, Terra Experience, TT Plaza en TT Hotel) om intenties gaat, is in de ogen van het provinciebestuur niet ‘hard’ genoeg.

Nu alle investeerders een gelijk aanbod van ‘kleding’ en ‘vermaak’ garanderen, zegt dat volgens Coronel dat de fase van intenties reeds is gepasseerd. ,,Het is heel simpel: kunnen we deze garantie niet waarmaken, dan krijgen we geen vergunning.’’ Eerder zegde hij al toe, als extra waarborg, dat de initiatiefnemers van het outletcentrum garant staan voor minstens de helft van de miljoeneninvesteringen in het gebied tussen het circuit en de A28.

‘Alleen investeren in totale plan’

Verder stellen de investeerders dat ze alleen bereid zijn geld te steken in de ontwikkeling van groen in het gebied, de openbare ruimte en de werkgelegenheid als het sein op groen gaat voor het totale plan, dus mét outletcentrum.

Eerder schoot de provincie, zeer tegen de zin van de gemeente Assen, de plannen voor een outletcentrum af. Komend najaar stelt het Drentse parlement de nieuwe Omgevingsvisie Drenthe vast en zal moeten blijken of het FOC definitief naar de prullenbak wordt verwezen.

‘Meer geschikte plekken in het Noorden’

Op de vraag of Coronel er nog wel zin in heeft, antwoordt hij: ,,Ik ben ervan overtuigd dat deze locatie in Assen perfect is voor onze plannen. Er zijn merdere plekken in het Noorden die geschikt zijn, maar dan moeten we weer van voor af aan beginnen. We proberen het nog één keer, maar als blijkt dat de provincie dan nog niet wil meewerken, zijn we er echt klaar mee. Dan stop ik ermee in Drenthe.’’

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.