Alsnog zicht op omstreden fietspad Beilen-Dwingeloo

Er lijkt dit jaar alsnog een veilig, vrijliggend fietspad te worden aangelegd tussen Beilen en Dwingeloo/Lheebroek. Gedeputeerde Staten van Drenthe verhogen de financiële bijdrage die de provincie op tafel legt.

Het fietspad is al geruime tijd een heet hangijzer. Zo’n zeventig schoolkinderen vanuit Dwingeloo delen doordeweeks dagelijks de weg langs De Mussels met het auto- en overige verkeer om naar het voortgezet onderwijs in Beilen te gaan. Met alle risico’s van dien.

Extra geld

Gedeputeerde Henk Brink maakte donderdagmorgen in het gemeentehuis in Beilen bekend dat de provincie 100.000 euro extra op tafel legt voor het pad. Dit wordt bovendien verder doorgetrokken: niet alleen van Beilen naar Lheebroek, maar tot aan Dwingeloo toe. Bij dat dorp neemt de provincie bovendien de gevaarlijke oversteek ter hoogte van De Valderse op de schop.

Het totale project kost zo’n 850.000 euro en Midden-Drenthe had al ja gezegd tegen de bijdrage die deze gemeente op tafel moet leggen. Westerveld hikte tot nu toe aan tegen de kosten, maar wethouder Homme Geertsema verwacht dat met de extra inspanningen van de provincie de gemeenteraad alsnog ja zegt.

Smaller

De totale kosten van het fietspad blijven ook binnen de perken omdat is besloten het een halve meter smaller te maken dan de eerst geplande 3 meter. Dit scheelt in de kosten van aanleg en er hoeft minder grond te worden aangekocht.

menu