Ambtenaren in Assen jagen op illegale afvaldumpers

Twee buitengewone opsporingsambtenaren (boa's) en flink wat medewerkers van de gemeente Assen trokken dinsdagmorgen vuilniszakken in de binnenstad open. Op zoek naar illegale afvaldumpers.

In stevig tempo pluizen boa's van de gemeente Assen door de afvalzakken die rondom een ondergrondse container in de Kruisstraat staan. Snippers papier worden eruit gegraaid, de boa’s zijn op zoek naar namen, adressen of bedrijven. ,,Eigenlijk vinden we altijd wel iets’’, zegt de een. ,,Hier is weer een beetje informatie’’, aldus de ander.

Het illegaal dumpen van afval is strafbaar en hierop staan fikse boetes. ,,Die gaan we nu ook een keer uitdelen’’, zegt de boa strijdbaar.

Eigenlijk liggen er elke maandag wel een aantal vuilniszakken rond de ondergrondse containers in de binnenstad van Assen. Vooral bij die in de Kruisstraat en op de Markt. Volgens de een omdat de ondergrondse container snel vol is en daardoor een horecaweekend niet aankan.

Een ander vertelt dat de kiepbakken van de containers verkleind zijn. Ondernemers betalen per kiepbak en besparen met het illegaal dumpen wat euro’s. Maar, stellen meerdere ondernemers: ook particulieren zetten ‘s nachts wel eens een vuilniszak bij de container.

Wat de reden ook is, het dumpen van afval is verboden en daarom worden verschillende boetes uitgeschreven. Na afloop van de zoektocht slingeren medewerkers van de gemeente Assen de zakken op een wagen en voeren ze af.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.