Annen blij met apotheekoplossing

ANNEN De apotheekvoorziening is gered en daar ging het om. Zo reageert Dorpsbelangen Annen op het inhuren van Artsenapotheek Grootegast door de huisartsen.

De huisartsenpraktijk mocht de eigen apotheekvoorziening niet voortzetten voor het dorp Annen en daar hielp zelfs een Kamermeerderheid niks aan. De huisartsen van Annen laten nu de medicijnen verstrekken via Grootegast. De assistentes zijn daar ook in dienst getreden. Nadeel is dat de patiënten een dag moeten wachten.

Dorpsbelangen heeft actie gevoerd voor het behoud van de apotheekvoorziening en staat achter de nu gemaakte keuze. Volgens bestuurslid Rabbe Vedder voelt het niet als een overwinning, omdat het een wat gekunstelde oplossing is. Maar hij zegt in het dorp geen negatieve reacties te hebben gehoord, zodat de verwachting is dat de meeste patiënten wel tekenen voor medicijnlevering via Grootegast.

Wethouder Harry Dijkstra van Aa en Hunze reageert op soortgelijke wijze. Hij acht verdere politieke druk zinloos nu de minister een motie nagenoeg naast zich neerlegt. „Verder ben ik blij dat het dorp tevreden is.”

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.