Apotheek Grootegast aan de slag voor Annen

De apotheekvoorziening van de huisartsen in Annen wordt vanaf vandaag verzorgd vanuit Grootegast. Het betekent dat de patiënten de medicijnen kunnen halen bij de huisartsenpost, maar wel een dagje later.

De apothekersassistenten die bij de huisartsen van Annen in dienst zijn doen hun werk nu vanuit Grootegast, waar de Artsenapotheek Grootegast voor meer huisartsen de medicijnvoorziening regelt. Voor de huisartsen in Annen is er hiermee een oplossing voor de werkgelegenheid van de apothekersassistenten en voor het behoud van de medicijnverstrekking in Annen. Een en ander is nodiog geworden doordat de huisartsen in Annen geen nieuwe vergunning kregen voor het verstrekken van medcijnen aan inwoners van Annen, omdat er binnen 4,5 kilometer een echte apotheek gevestigd is. Voor de andere dorpen bleef die vergunning er wel, maar ook voor die inwoners krijgt de kwestie dus nu een nadelig gevolg.

Pogingen van de Tweede Kamer om minister Schippers tot een soepeler oplossing te brengen voor situaties als in Annen zijn op niets uitgelopen. De minister wil niet morrelen aan de wet. De huisartsen in Annen zien de oplossing via Grootegast als een tijdelijke, omdat er nog een bezwaarprocedure loopt tegen het afwijzen van de apotheekvergunning voor het dorp Annen. Ook worden juridische stappen tegen de beslissing nader onderzocht.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.