In hotel-restaurant Jachtlust in Steenbergen, gemeente Noordenveld, komen zes appartementen. Het restaurant blijft behouden.

Het hotel-restaurant is verkocht aan twee inwoners van Steenbergen, Henk Kobes van buurman Stecobouw en Gert Holthuis. Zij willen de kamers van het hotel verbouwen tot huurappartementen. Het restaurant in het voorhuis van Jachtlust blijft bestaan. Er komen twee nieuwe koks op en die gaan verder onder de naam Brasserie Jachtlust, zegt mede-eigenaar Gert Holthuis.

,,De appartementen zijn levensloopbestendig en onder andere bedoeld voor de oudere inwoners van Steenbergen, die vaak naar Roden vertrekken. Zij kunnen straks in het dorp blijven wonen. De oude eigenaar van Jachtlust gaat in een van de appartementen wonen.”

Restaurant open voor dorp

Het restaurant is één dag per week open voor de kaart- en biljartclubs in het dorp. We vinden het belangrijk dat de ontmoetingsfunctie in het dorp behouden blijft”, legt Holthuis uit.

Het vernieuwde restaurant hoopt in de zomer de deuren te kunnen openen. De appartementen moeten over een jaar klaar zijn, hoopt Holthuis.

Karakteristiek pand

Het hotel-restaurant is een karakteristiek pand en dateert uit 1846. Aan de buitenkant mag daarom weinig veranderd worden. De gemeente Noordenveld staat positief tegenover de plannen en burgemeester en wethouders willen meewerken aan de verbouw.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe