Appartementen in voormalig pand Flier in Emmer centrum

Het Flierpand aan de Wilheminastraat in Emmen. Het gebouw wordt een appartementencomplex. Foto: DvhN. De Illustraties onderin het artikel zijn gemaakt door Mint Architecten uit Onnen.

Het voormalige onderkomen van meubelzaak Flier in het Emmer centrum wordt een appartementencomplex met zestien woningen. Veldboom Vastgoed, sinds kort de eigenaar, wil nog voor de zomer met de klus beginnen.

Het voormalige pand van Flier staat aan de Wilhelminastraat, tegenover de Rabobank. Het gebouw wordt nu nog gebruikt door ME Factory Yoga & Lifestyle. Deze yogastudio schuift zo’n 100 meter op en neemt zijn intrek in de Wilhelminahof. Dit is het hoge flatgebouw tegenover wokrestaurant Flamingo’s.

‘Het gebouw krijgt als het ware een nieuwe jas’

Van de zestien appartementen in het Flierpand worden er veertien in het huidige pand gebouwd. De overige twee komen in een nieuw gedeelte dat bovenop het pand verrijst. Deze twee woningen krijgen een groot balkon aan de voorkant.

loading


Directeur Axel Veldboom van Veldboom Vastgoed zegt dat het gebouw zich prima leent voor herbestemming. ,,Het is een mooi hoekpand dat op een aantrekkelijke locatie staat.’’ De gemeente Emmen kan volgens hem met het plan uit de voeten. ,,Het sluit aan bij de visie die zij zelf voor het centrum heeft.’’

Het gebouw krijgt als het ware een nieuwe jas. Aan de voorkant worden hierbij vooral grijze stenen gebruikt, aan de zijkant zandkleurige. De zijkant, die grenst aan de entree van het parkeer- en bevoorradingsterrein Cobrahof, krijgt een groot aantal nieuwe ramen. ,,We hopen dat dit een impuls is voor een opknapbeurt van de Cobrahof, want dat is nu nog een zeer treurig stukje Emmer binnenstad.’’

Veldboom rekent op bouwtijd van een jaar

De appartementen variëren qua omvang tussen de 45 en 90 vierkante meter. Het gaat om woningen met een of twee slaapkamers. Veldboom Vastgoed neemt zelf de verhuur voor zijn rekening.


loading

Het wordt het eerste project in Emmen van dit bedrijf, dat vestigingen heeft in Groningen, Enschede en Almere. De onderneming richt zich vooral op het midden en het noordoosten van ons land.

Veldboom zegt het Emmer bouwbedrijf Brands in te schakelen om het pand in Emmen te verbouwen en aan de bovenzijde uit te breiden. Hij rekent op een bouwtijd van ongeveer een jaar. De huurprijzen maakt Veldboom bekend rond de oplevering in 2021.


Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe