Ard van der Tuuk gaat toezichthouden bij noordelijke onderwijsorganisatie

Oud-gedeputeerde in Drenthe Ard van der Tuuk is de nieuwe voorzitter van de Raad van Toezicht bij onderwijsorganisatie RENN4.

Het Regionaal Expertisecentrum Noord-Nederland (RENN4) is een onderwijsinstelling in Groningen, Friesland en Drenthe voor leerlingen met leerproblemen, verstandelijke beperkingen en gedragsbeperkingen of psychische problemen. In de leeftijd van 4 tot 20 jaar krijgen zo’n 2300 leerlingen onderwijs.

Werkweek niet gevuld

Het voorzitterschap in de raad van toezicht is een bezoldigde functie, maar geen volledige baan. ,,Het gaat om zes tot acht vergaderingen per jaar. En als voorzitter ben ik ook aanspreekpunt voor de directies. Maar vergeleken met de 80 uur per week die ik gewend was, heb ik mijn werkweek nog zeker niet gevuld.’’

Van der Tuuk vertrok in april uit het Asser provinciehuis nadat zijn collega-gedeputeerden het vertrouwen in hem opzegden en zijn eigen fractie hem niet steunde. Zijn vertrek leidde tot heel veel ophef, omdat een groot deel van de PvdA-leden Van der Tuuk had willen steunen.

Betrokken bij doelgroep

De voormalig gedeputeerde is op zoek naar ander werk, maar wil daar op dit moment nog niet te veel over zeggen. ,,Ik voer gesprekken en ben hard bezig om weer aan de slag te gaan. Deze functie bij RENN4 vind ik prachtig. Ik ben ervoor gevraagd, maar de sollicitatieprocedure was desondanks zwaar. Ik voel me heel erg betrokken bij deze doelgroep, deze leerlingen. Daar heb ik ook in mijn bestuurlijke carrière altijd een band mee gehad.’’

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.