Ard van der Tuuk stopt als Drents gedeputeerde

Ard van der Tuuk, gedeputeerde voor de Provincie Drenthe, stopt. Dat maakte de provincie vrijdagavond bekend op een persconferentie.

De aanleiding voor zijn plotselinge vertrek is niet tot achter de komma uitgelegd. Wat tijdens de persconferentie is gezegd, is dat de bestuursstijl van Van der Tuuk verschilt van die van zijn collega's. 

Het team van gedeputeerden zou daardoor al langere tijd niet goed meer functioneren en dit ,,ging ten koste van de ambities met Drenthe.'' 

Hoewel er al langere tijd iets niet goed zat, is het moment van opstappen erg onverwacht. Van der Tuuk - in vrijetijdskleding aanwezig - heeft het besluit zelf genomen. ,,In het belang van Drenthe.'' 

De PvdA blijft deel uit maken van de coalitie en de partij is meteen op zoek gegaan naar een vervanger voor Van der Tuuk. Gedeputeerde Henk Brink, formateur van het huidige college, zei diep bedroefd te zijn, maar het opstappen van zijn collega te respecteren.

Van der Tuuk liep een klein half uur na de persconferentie in vrijetijdskleding, met zijn werkspullen onder zijn arm, het Provinciehuis uit.

Op sociale media wordt geschrokken gereageerd en krijgt Van der Tuuk lovende reacties.

Bekijk hieronder de video's met reacties van gedeputeerde Henk Brink en commisaris van de Koning Jacques Tichelaar over het aftreden van Van der Tuuk.

Lees hier ook het profiel van Ard van der Tuuk.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.