Asbest in ziekenhuis Meppel: veel liften buitengebruik voor sanering

Een groot deel van de liften in het ziekenhuis in Meppel is de komende tijd buiten gebruik, omdat bij controles asbest is gevonden.

Het asbest bevindt zich volgens het Isala Diaconessenhuis niet in de lift zelf, maar in de technische ruimtes waar het onderhoud plaatsvindt als er een storing is. Om maximale veiligheid te garanderen heeft de asbestvondst direct geleid tot het buiten dienst stellen van enkele liftblokken. Patiënten, medewerkers en bezoekers kunnen van een beperkt aantal liften gebruikmaken. De looproutes en bewegwijzering in het gebouw zijn tijdelijk aangepast. Hoe lang de werkzaamheden duren, is nog niet bekend.

Er wordt een uitgebreide inventarisatie uitgevoerd naar de aanwezigheid van asbest in het ziekenhuis. Alle technische ruimtes, de ventilatiekanalen en de ruimtes boven de plafond worden onderzocht. Aanleiding voor de inventarisatie is de constatering van asbest in enkele technische ruimtes tijdens een recente controleronde. Volgens het ziekenhuis is direct actie ondernomen en zijn de eerste saneringswerkzaamheden in de technische ruimtes van de liften afgerond. ,,De zorg blijft gegarandeerd en bij alle beslissingen die worden genomen, staat de veiligheid van patiënten, bezoekers en werknemers voorop.’’

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.