Assen breidt verder uit met 174 woningen in Kloosterveen

In de wijk Kloosterveen in Assen worden er 174 woningen bijgebouwd. Donderdag ondertekenden wethouder Roald Leemrijse en Ter Steege Bouw Vastgoed een overeenkomst hierover.

Er komen rijtjeshuizen (70), twee-onder-éénkappers (80) en vrijstaande woningen (24). Dertig van de rijtjeshuizen zijn voor de sociale huur, de rest is voor de vrije verkoop.

Kloosterakker

De huizen komen in het gedeelte Kloosterakker, het gebied ten westen van de Aletta Jacobsweg en de Rosa Spierweg. Ter Steege Bouw Vastgoed had daar al eerder grond gekocht. Erwin Tijhof van Ter Steege Vastgoed Bouw: ,,We merken dat de behoefte aan woningen in Assen groot is en hebben er erg veel zin in om te beginnen met bouwen.’’ In Kloosterakker is ruimte voor in totaal 500 woningen. Wethouder Leemrijse noemt de overeenkomst een ‘belangrijke stap in de uitbreiding van Kloosterveen’.

Het bestemmingsplan moet nog wel gewijzigd worden voor de bouw van start kan. Volgend voorjaar worden de plannen besproken met omwonenden en andere belanghebbenden, daarna gaat het plan naar de gemeenteraad.

Kloosterveen is uitbreidingsgebied

Assen groeit de komende jaren door tot 75.000 inwoners in 2030. Om de vraag naar nieuwe woningen op te vangen, wordt onder meer de woonwijk Kloosterveen uitgebreid. In het gebied ten westen van de huidige woonwijk Kloosterveen is ruimte voor circa 2250 nieuwe woningen. De verwachting is dat de eerste woningbouw in 2020 begint.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.