Assen doet parkeervergunning in de papierversnipperaar

De papieren parkeervergunning in de gemeente Assen kan binnenkort door de papierversnipperaar.

Assenaren kunnen vanaf 10 oktober via de website van de gemeente hun parkeervergunning aanvragen en betalen. De vergunning is vervolgens direct actief. De digitale vergunning werkt met kentekenregistratie, zodat parkeerwachters ze kunnen scannen om te zien of de auto geregistreerd staat. De papieren plakkaat die achter de voorruit geplaatst moet worden, wordt daardoor overbodig.

Bezoekerspas

Dat geldt overigens nog niet voor huidige vergunninghouders. Zij kunnen hun papieren vergunning gebruiken tot en met 31 december dit jaar. Vanaf het begin van het nieuwe jaar moeten ook zij zijn overgestapt op de digitale variant. Alle vergunninghouders hebben hierover een brief ontvangen. In december organiseert de gemeente een aantal bijeenkomsten om vergunninghouders te helpen bij het omzetten van hun vergunning.

Verder verdwijnt ook de bezoekerspas. Dat wordt een bezoekersregeling. Vergunninghouders kunnen hun bezoek aanmelden via een app of op de website. Per keer kunnen maximaal tien bezoekers worden aangemeld. Aan de regeling zit wel een parkeerlimiet van 400 uur op jaarbasis.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.