Assen en bouwer blijven strijden

De gemeente Assen start een tweede bezwaarprocedure tegen het ijsbaanbesluit van de provincie Drenthe.

Assen en Koenen/VolkerWessels, de bouwer van Ice World Drenthe, maakten eerder al bezwaar tegen het afkeuren van hun eerste subsidieverzoek, eind maart.

Tijdens de hoorzitting bij de commissie rechtsbescherming deze week liet de gemeente weten ook bezwaar aan te tekenen tegen het afkeuren van het tweede subsidieverzoek van Assen, dat in juni door Gedeputeerde Staten (GS) terzijde werd gelegd. Koenen/VolkerWessels heeft dat reeds gedaan.

Nieuw hoorzitting

Inhoudelijk was het ijsbaanplan in het tweede verzoek niet anders dan het oorspronkelijke plan, dus GS hoefden er niet lang op te studeren. Bij de commissie rechtsbescherming wordt dat anders. Voor het tweede bezwaar van de gemeente en de bouwer gaat een aparte bezwaarprocedure lopen, met een nieuwe hoorzitting bij de commissie rechtsbescherming.

Op basis van de zitting deze week brengt de commissie advies uit aan GS. Die nemen vervolgens een besluit: hebben we de plannen van Assen nou wel of niet terecht afgekeurd? Tegen dat besluit kunnen Assen en de bouwer in beroep bij de rechter. Voor het tweede bezwaartraject geldt hetzelfde.

Subsidiebeschikking

De gemeente Hoogeveen heeft van de provincie inmiddels de zogeheten subsidiebeschikking ontvangen. Daarin staat zwart op wit dat Hoogeveen kan rekenen op 5 miljoen euro subsidie voor het Kleine Bols IJsstadion.

De ijsbaan moet er voor 31 december 2019 staan, voor 31 december 2018 moet Hoogeveen een voortgangsrapportage hebben ingediend. Daarnaast verzoekt de provincie de gemeente ‘in de communicatie over de ijsbaan tot uitdrukking te brengen dat deze mede mogelijk gemaakt is door de provincie Drenthe. Dit met het oog op het informeren van de burgers over de besteding van de belastinggelden.’

De ijsbaanoorlog om de provinciale subsidie kreeg landelijke media-aandacht.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.