Assen heeft een eigen app

De nieuwe app assen.com moet toeristen en inwoners informeren over het reilen en zeilen in Assen. De app is sinds gisteravond te downloaden voor smartphones.

Doel van de app: informatie sneller verspreiden. ,,We begonnen met de AsserPas’’, zegt Ronald Obbes van Dit is Assen. ,,Gevolgd door de AsserGastenpas. De app assen.com is een logisch gevolg en we presenteren die vandaag tijdens het Dutch-E event in De Nieuwe Kolk.’’ Met de AsserPas kunnen inwoners parkeren en afval inleveren. De gastenpas geeft korting bij onder meer winkels.

De app (zowel voor Android als Apple toestellen beschikbaar) vertelt wat er te doen is in Assen, maar ook waar omleidingen zijn. ,,Als het druk is in de stad kun je met een meter precies zien hoeveel mensen er staan’’, vertelt Obbes. Ook nieuws en aanbiedingen krijgen een plekje op de applicatie.

Assen.com werd ontwikkeld door Pention Web Solution uit Assen en werd sneller uitgebracht dan vooraf het plan was. De binnenstad in Assen ligt de komende maanden onder een vergrootglas. De gemeenteraad wil dat er iets gedaan wordt aan de leegstand van winkels in het centrum en daarom is een projectleider aangetrokken die voor een plan moet zorgen.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.