Assen krijgt huiskamers in de wijken

Taal en cultuur nemen een belangrijke plaats in in het bestuursakkoord dat het nieuwe college vanmiddag in het gemeentehuis presenteerde. Huiskamers in de woonwijken nemen daarbij een belangrijke plaats in.

Ook duurzame kunst in de wijken

Taal is een belangrijke toegang tot cultuur, zo staat in het bestuursakkoord. ,,Wij bieden ruimte aan huiskamers/ontmoetingsplekken voor bibliotheken in de wijken en stimuleren ruilbibliotheken door middel van kastjes in de wijken of in MFA’s. In combinatie met een Taalhuis zorgt dit voor een betere toegang tot taal.’’ Samen met de bewoners wil het college ook werk maken van duurzame kunst in de wijken. Bijvoorbeeld in de vorm van straatmeubilair.

In overleg met de historische verenigingen in Assen wil het college er verder voor zorgen dat gebouwen in het culturele erfgoed bekend en verlicht worden door informatieborden en ledverlichting.

Geen geld voor Formule 1 en WK wielrennen

De komst van de Formule 1-races en het WK wielrennen wordt door de coalitie toegejuicht. De gemeente is bereid om de evenementen te faciliteren in de infrastructuur, de vergunningen en met mensen, maar levert geen financiële bijdrage, zo staat expliciet in het akkoord. Aan het verbeteren van het circuit voor de Formule 1 wordt overigens ook niet meebetaald.

Ruimte voor stadslandbouw en stadsboerderij

B en W willen verder stadsbouwlandprojecten mogelijk maken. De kinderboerderij bij het Duurzaamheidscentrum aan de rand van het Asserbos wordt een stadsboerderij.

De Havenkade aan de rand van de binnenstad wordt de plek voor nieuwe ontwikkelingen. Het gebied wordt gezien als een van de entree poorten van de stad met horeca en kleinschalige in het gebied passende recreatie en toeristische bedrijvigheid. Om het gebied tot ontwikkeling te brengen, wordt hier door de gemeente meer creatieve ruimte en regelvrijheid geboden. Ook voor andere vormen van woningbouw zoals de zogeheten tiny houses is er ruimte.

Het nieuwe college bestaat uit Harmke Vlieg (ChristenUnie), Gea Smith (GroenLinks), Janna Booij (Stadspartij Plop) en Roald Leemrijse (VVD). Vlieg was de vorige raadsperiode ook al wethouder.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.